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Talk B17 x FORBES – “Food for thoughts”

Anne Harles
CEO - ALaVita
Clémentine Venck
Managing Director - Cocottes
Arthur Lhoist
Founder Partner - TERO Group

The B17 x Forbes Talk is our major monthly business meeting.

Theme of the session :

Food is at the heart of our lives: every meal and every consumption choice reflect global issues such as sustainability, health, and ethics. It is a tangible and essential industry that impacts both our daily lives and the larger economic and environmental dynamics. More than just a sector, food is a source of human and cultural experiences that shape our society.
Anne Harles (ALaVita, Kilogram.lu, Côtes et Carrés), Arthur Lhoist (Tero), and Clémentine Venck (Cocotte, G.A.N.G, Um Plateau) embody the innovation and diversity of the food industry. Their expertise spans the entire value chain: from sustainable production to event-driven gastronomy, including local and selective distribution, organic products, and zero waste. These entrepreneurs, rooted in tangible action, share a common vision: to reinvent the food industry to better meet consumer expectations and tackle the challenges of our time.
This roundtable, moderated by Pierre-Yves Lanneau Saint Léger, will explore major issues such as the transition to sustainable models, post-COVID demands for immersive and complete experiences, and adaptation to new trends like low-alcohol consumption and health-focused eating. You will also discover strategies to overcome recruitment challenges while enhancing customer experience. Finally, our speakers will reveal how to turn these challenges into strategic opportunities to shape the future of the food industry.

PROGRAMME

6:00 p.m. – 6:30 p.m.: Reception & welcome drink
6:30 p.m. – 7:30 p.m.: Conference
7:30 p.m. – 8:30 p.m.: Free networking & drinks

The speakers

Anne Harles

CEO - ALaVita
Anne Harles, de double formation juridique et d'hospitalité management, après avoir dirigé la boulangerie d’une grande marque française à New York et un passage, à son retour au Luxembourg, en hôtellerie, a pris, les rênes du magasin ALaVita à Junglinster en 2018. Depuis, elle dirige trois magasins biologiques et une quarantaine d’employés au Luxembourg. Elle redynamise les grandes épiceries de quartier en leur donnant un côté personnel et en les remplissant de produits de qualité. Son dernier projet consiste en un restaurant biologique, ALaVita Kitchen, qui lui permet de fermer le cercle de la chaîne de production.

Clémentine Venck

Managing Director - Cocottes
Clémentine Venck est animée par une profonde passion pour le secteur de la restauration et son caractère dynamique et en constante évolution, qui alimente son dévouement pour l'excellence et l'innovation. Sa carrière est marquée par une vaste expérience dans la direction d'équipes diverses et la gestion de projets complexes, démontrant sa capacité à s'adapter et à exceller dans des circonstances difficiles. Cette résilience a joué un rôle déterminant dans le lancement réussi de plusieurs restaurants, d’une halle alimentaire et dans l’expansion d’une entreprise de restauration. Récemment diplômée d'un Executive MBA, Clémentine se concentre sur la promotion d'une croissance durable dans le secteur de la restauration tout en naviguant habilement dans ses incertitudes.

Arthur Lhoist

Founder Partner - TERO Group
Inspiration#Conference #Drink
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